Winkelwagen
Offerte(s)
Filteren
Accessoires
Categorie
 • Tassen
 • Riemen
 • Kniebeschermers
 • Caps
 • Mutsen
 • Balaclava's
 • Ondergoed & onderkleding
 • Sjaals / halsbescherming
 • Werksokken
Materiaal (hoofdbescherming)
 1. Anders
Materiaal
 1. Overige materialen
 2. Wol
 3. Merinowol
Kleur
Eigenschappen
 1. Antistatisch
 2. Vlamvertragend
 3. Bescherming elektrische vlamboog

Balaclava's

Balaclava’s, ook wel bekend als bivakmutsen, worden vaak gebruikt door mensen die in de kou moeten werken. Dit type mutsen is namelijk perfect om tegelijk het gezicht en de hals van de drager te beschermen tegen de strenge winterkou. Er zijn verschillende soorten balaclava’s, maar ze zijn allemaal te herkennen aan het feit dat ze een groot deel van het hoofd en het gezicht bedekken. Helly Hansen hecht veel waarde aan een goede bescherming tegen de kou en daarom vindt u balaclava’s van topkwaliteit in onze webshop.

 • Lifa Merino met echte wol die niet prikt
 • Lifa Max voor extra warmte (synthetisch)
 • Fakse: antistatisch, vlamvertragend
Lees verder Lees minder

3 producten

Toon per pagina
Helly Hansen Lifa Merino Balaclava
€ 17,00 € 20,57
Helly Hansen Lifa Max Balaclava
€ 17,00 € 20,57
Helly Hansen Fakse One Layer Balaclava
€ 17,00 € 20,57

De beste bescherming tegen de kou voor uw gezicht

Wie ’s winters voor het werk naar buiten moet, zorgt natuurlijk wel dat hij of zij daarop gekleed is. Daarom is uw werkkleding in de winter niet hetzelfde als in de zomer. Shirts worden verruild voor truien en de winterjas komt al gauw tevoorschijn om u beter tegen lage temperaturen te beschermen. Ook balaclava’s kunnen dan goed van pas komen. De balaclava’s van Helly Hansen gaan eenvoudig over uw hoofd en bieden u naast wat welkome warmte ook een prima vochtafvoer, waardoor transpireren zelden tot problemen leidt. De balaclava’s uit de Lifa-collectie kunnen eventueel ook als mutsen of nekbescherming gedragen worden.

De naam balaclava verwijst naar de Slag bij Balaklava. Tijdens deze veldslag in de Krimoorlog droegen Britse soldaten dit soort gebreide mutsen om zichzelf goed te beschermen tegen de extreme kou in het zuiden van de Krim. Dat is inmiddels meer dan anderhalve eeuw geleden, maar de balaclava wordt nog steeds iedere winter gebruikt om zijn dragers warm te houden. Helly Hansen heeft bij de productie van zijn balaclava’s bijzonder veel aandacht besteed aan het draagcomfort van de gezichtsbescherming. Bovendien zijn al onze balaclava’s gemaakt van hoogwaardige wol, zodat u erop kunt rekenen dat ze uw gezicht nog vele winters warm zullen houden.

Online Helly Hansen balaclava’s kopen

Onze balaclava’s zijn onmisbaar als werkkleding wanneer de temperaturen op uw werkplek laag zijn. Bij de brandweer draagt men bovendien vaak brandvertragende balaclava’s om hun gezicht tegen de vlammen te beschermen. Zelfs op wintersport kunnen balaclava’s de ideale bescherming voor uw gezicht zijn. Kies voor een Helly Hansen balaclava en u weet zeker dat u veilig, warm en comfortabel de winter door gaat komen. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk online te bestellen in de webshop van Helly Hansen. Wij laten al uw bestellingen zo snel mogelijk bij u thuis bezorgen.

Heeft u ook andere werkkleding en accessoires voor de winter nodig? Bekijk dan ook eens onze werkschoenen, werksokken, winteroveralls, winterwerkbroeken, truien en thermokleding. Zo bent u de komende winters goed gewapend tegen de kou.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.